28/10/2022

Ruimte 2.30

studio vrij per 1 januari 2023

In Werkgebouw Het Veem komt begin 2023 een grote werkruimte vrij. Deze bevindt zich op de tweede verdieping op de hoek aan de straatkant en betreft een oppervlak van ongeveer 125 m2, en 2,65 meter hoog. De huurprijs ligt rond het broedplaatstarief. In november van dit jaar eindigt het contract met de huidige huurder. Daarna zal Het Veem de nodige werkzaamheden verrichten om de ruimte in het nieuwe jaar aan een nieuwe gebruiker te kunnen verhuren. 


Omdat de werkruimte in de afgelopen huurperiode is onderverdeeld in vijf kleinere ruimtes, kunnen we ons voorstellen dat een nieuwe huurder dat wil veranderen door de tussenmuren weg te halen. E.e.a. zal dan in overleg met het verenigingsbestuur moeten worden gepland en de kosten van zo’n aanpassing zijn voor rekening van de nieuwe huurder. 


Er zijn op dit moment helaas geen foto’s van de ruimte beschikbaar maar zodra die er zijn zullen die op de website worden geplaatst. De ruimte wordt als atelier aangeboden. Dat wil zeggen dat we op zoek gaan naar kandidaten met een creërend-toegepast of autonoom artistiek beroep. Denk van ontwerperscollectieven tot filmmakers, van beeldend kunstenaars tot creatieve geluidstechnici. De ruimte is niet geschikt om als kantoor, horeca of commercieel bedrijf gebruikt te worden.


Het Veem is een actieve vereniging die werkruimte biedt aan een grote en diverse groep gebruikers. Het zelfgerunde werkgebouw heeft verschillende commissies en taken gerund door haar leden. Het Veem heeft een bestuur en leden worden geacht deel te nemen aan ledenvergaderingen. In de Veemkantine kunnen de leden (en hun gasten) drie keer per week lunchen. Zo zien we elkaar geregeld. De kantine wordt gerund door een vast team, maar op inschrijving kan de lunch ook verzorgd worden door andere Veemers.


Namens de leden van Het Veem is de NKC op zoek naar gebruikers die naast het uitoefenen van hun werkzaamheden ook een actief onderdeel willen worden van de vereniging. Tijdens het lezen van de aanvragen zullen we hier extra op letten om zo een shortlist van geschikte kandidaten te maken. Wil je in aanmerking komen voor deze werkruimte, stuur dan voor 15 november 2022 een mail van maximaal 1500 woorden (twee kantjes A4 à 12 punt lettergrootte. Kan ook als PDF in een mail worden bijgesloten.) aan nieuwkomers@veem.nl, waarin je jezelf en je praktijk kort voorstelt. Licht ook toe wat jouw bijdrage aan de vereniging zou kunnen zijn. Voeg hier een CV en een portfolio (PDF) aan toe van niet meer dan 20 paginas, en geef ook duidelijk aan als je werk online te zien is. Op www.veem.nl kun je meer lezen over onze vereniging om zo een beeld te krijgen van het gebouw en de leden. Wellicht inspireert het ideeën voor je aanmelding en je toekomstige deelname in dit bijzondere werkgebouw. Je krijgt uiterlijk 24 november bericht als je uitgenodigd wordt voor een interview.